50-те най-популярни туристически атракции в света

Categories ТуризъмPosted on

Голямата пирамида в Гиза, Египет
Едно от Седемте чудеса на Древния свят е на повече от 3000 години. Голямата пирамида се издига на 146 метра от квадратна основа с размер 230 метра. Учените все още не разбират как древните египтяни са били в състояние да движат, издълбават и издигат повече от 2 милиона каменни блока, всеки от които тежи от 2 до 60 тона. Това е една от трите пирамиди, които можете да видите в Гиза.

Айфелова кула, Париж
Айфеловата кула продава около 7 милиона билета годишно и е оценена от всички посетители в Париж. Първоначално е наречена просто „300-метровата кула“, но по-късно приема името на Айфел. Кулата има 1665 стъпала към върха и асансьори до две нива на наблюдение.

Hollywood SignХоливудски знак, Лос Анджелис
Холивудският знак, който през 1923 г. дебютира като Hollywoodland за реклама на недвижими имоти, е преустроен през 1978 г., за да отбележи емблематичната индустрия, която прави Лос Анджелис фирмен град, дори и днес. За най-добрите селфита, паркирайте по протежение на Норт Бийчуд Драйв от Франклин Авеню и потърсете каньона на Бийчуд или обсерваторията на Грифит Парк, където е заснет „La La Land“.

Берлинска стена, Галерия East Side, Берлин
Графитни сегменти на Берлинската стена, които разделят социалистическата, бивша Източна Германия от демократичния Западен Берлин, са залегнали по целия свят. В Берлин обаче един от малкото паметници на Студената война е тази галерия от 101 панела с обща стойност около 1,310 километра. Те бяха нарисувани от художници през 1990 г., за да отбележат падането на Стената и да запазят част от разрушенията от градското развитие.

La Sagrada Familia, Барселона, Испания
Една от най-известните катедрали в света, Ла Саграда Фамилия разполага с вълнообразни линии, абстрактни витражи и каменни кули. Този шедьовър е дело на архитекта Антони Гауди. Строителството на La Sagrada Familia започва в края на 1870 г. и е контролирано от Гауди 43 години до смъртта му (той е погребан в криптата). Очаква се да бъде завършена през 2026г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *