С деца на море – какво трябва да съобразим

Categories ТуризъмPosted on
s-deca-na-more

С повишаване на температурите все по-силно в нас се събужда желанието за коктейл на плажа. Разбира се, когато имаме деца, нещата с които трябва да се съобразим са много повече. И дори често се отказваме при мисълта колко много неща трябва да организираме предварително.

Море в България
Черноморието е страхотен избор за почивка с малки деца. Има доста семейни и спокойни места, на които може да се насладите на почивка, без това да означава денонощни крясъци на пияни туристи. Такива курорти са Албена, Приморско, Обзор, Лозенец и др.

Плюсовете на българското море са:
– Има болници, които можете да ползвате, като здравно осигурен в страната гражданин. Това не звучи като мечтана почивка, но все пак всичко се случва и е важно да мислим и за най-неприятният сюжет. (Нашият син направи отит от водата и с температура, и жално стенание ни се наложи да посетим по спешност болница)
– Можете да поръчате частна детска кухня на детето си и да не мислите какво ще яде то и дали няма да хване „любимият“ на всички чревен вирус.
Докато бяхме в Несебър, поръчахме храна и всеки ден ни доставяха до хотела детска кухня от Бургас.
– Можете да намерите приличен хотел на добра цена.
-Можете да тръгнете спонтанно, без предварителни планове и вадене на документи.

Море в Гърция
Южната ни съседка е доста изкушаваща дестинация в последните няколко години. Основната причина е чистата вода и бързият достъп. По магистралата буквално за няколко часа стигате до избраният от вас плаж. Но монетата винаги има две страни. Едно излизане в чужбина крие своите рискове, особено когато си с малки деца. Често се случва на границата да има забавяне и минаването да отнема часове. (Покрай корона вируса се случва да отнема и дни.) Децата трябва да имат предварително извадени паспорти, за да могат да напуснат страната. Ако не са с двамата родители, то трябва да има нотариално заверено пълномощно на придружителя им.

Плюсовете на гръцкото море са:
-Чиста вода. Да, може да е шок за някого, но водата е като от екзотичните снимки и картички.
-Добро обслужване. Разбира се и тук всичко е относително, защото основна роля играе човешкият фактор, но като цяло, усещането да те глезят е страхотно.
-С една вода или едно фрапе можеш да прекараш целият ден на плажа без да плащаш безумните суми, които в някои курорти на нашето черноморие достигат тези екстри.

Не е лошо да си предвидите следният багаж:
*чадър
*няколко хавлии
* басейн и кофичка с лопатки
* слънцезащитен лосион със защитен фактор 50
*хладилна чанта, в която да им носите нещо за хапване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *