Пет съвета как да отглеждаме успешни деца

Categories Бебето и дететоPosted on

Майките и татковците често се чувстват, че не могат да спечелят. Ако обръщат твърде много внимание на децата си, те са родители орлици, ако е твърде малко и те са отсъстващи родители. Къде е златната среда, която ще доведе до истински щастливи, самодостатъчни деца? Ето пет съвета.


1.Дайте на децата си неща, които те могат да притежават и контролират.

„Включете децата в тяхното собствено възпитание. Изследванията подкрепят това: децата, които планират свои собствени цели, определят седмични графици и оценяват собствената си работа, стават по-самостоятелни и поемат повече контрол върху живота си. Трябва да позволим на децата си да успеят според собствените си виждания.

2.Не се притеснявайте да отглеждате щастливи деца.

В нашия отчаян стремеж да създадем щастливи деца, може да поемем грешната морална тежест. По-добре да се съсредоточим върху създаването на продуктивни деца и морални деца и просто да се надявам, че щастието ще им дойде благодарение на доброто, което правят и любовта, която те чувстват от нас.

3. Покажете на децата си, че оценявате кои са те като хора.

Детството трябва да научи децата си да се обичат и те не могат да обичат другите, ако първо не обичат себе си, и те няма да обичат себе си, ако не можем да им предложим безусловна любов. Когато ценното ни потомство се прибере от училище или се приберем от работа, трябва да затворим технологиите си, да си оставим телефоните, да ги погледнем в очите и да ги оставим да видят радостта, която изпълва лицата ни, когато виждаме нашето дете. След това трябва да кажем: „Как беше денят ти? Какво интересно се случи днес? Те трябва да знаят, че имат значение и приоритет за нас.

4.Научете децата си да помагат из къщата – без да са помолени.

Ние освобождаваме децата си от работата по къщата и след това те стават млади хора на работното място, които все още чакат контролен списък, но той не съществува. По-важното е, че им липсва импулсът, инстинктът да запретят ръкави и да стъпят и да се огледат и да се чудят: Как мога да бъда полезен на колегите си? Как мога да предвидя няколко стъпки напред за това, което може да има нужда шефа ми?

5. Не забравяйте, че малките неща имат значение.

Съвсем малките неща, които правят родителите, са свързани с добри резултати за децата – да говорят и да слушат детето, да им отговарят сърдечно, да ги учат на букви и цифри, да ги водят на пътувания и посещения. Четенето на деца всеки ден също изглежда наистина важно. В едно проучване децата, чиито родители им четат всеки ден, когато са били на пет и след това проявяват интерес към образованието си на 10-годишна възраст, са значително по-малко вероятно да изпаднат в бедност на 30-годишна възраст, отколкото тези, чиито родители не са правили тези неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *